İş Hayatında Yüz Yüze İletişim Ne Kadar Önemlidir?
Diğer 6 Şubat 2022 Tuğçe Polat
Yüz yüze iletişim kurmadan yapılan iletişimleri dikkate almazken artık her iş toplantısı veya iş görüşmeleri dijital platformlar üzerinden yapılmaya başlandı
İş Hayatında Yüz Yüze İletişim Ne Kadar Önemlidir?

Dünya düzeni değişmeye ve gelişmeye başladıkça günlük hayatımız, sosyal hayatımız ve hatta iş hayatımızdaki belli başlı olgular de değişmeye başlıyor. Özellikle pandemi dönemi gibi hayatımızda devrimsel değişikliklere neden olan durumlar yeni hayat düzenlerimizi oluşturdu.

Yüz yüze iletişim kurmadan yapılan iletişimleri dikkate almazken artık her iş toplantısı veya iş görüşmeleri dijital platformlar üzerinden yapılmaya başlandı.

Geleneksel bakış açımız önemli konuların telefonda konuşulamayacağını öne sürerken artık insanlarla yüz yüze gelebilmek bile zorlaşmaya başladı. Her ne kadar görüşmelerin dijital olarak da yapılmasını sağlayan yüzlerce program üretilse de yüz yüze iletişim kurmanın hala fark yarattığının kanısındayız. Bu durum özellikle iş hayatımızdaki etkileşimimizi ve iletişimimizi de etkiliyor.


Peki, neden yüz yüze iletişim iş hayatında bu kadar önemli?

Yaşadığımız dönem için dijital iletişim çağı diyebiliriz. Bu nedenle, birçok şirket yakın gelecekte kendilerini bu çağa adapte olabilecek bir duruma getirmek için planlamalar yapıyor.


Yapılan araştırmalar iş dünyasındaki birçok toplantının boşa zaman kaybı olduğunu gösteriyor. Ancak bu durum yüz yüze iletişim kurmanın önemsiz olduğu ve rafa kaldırılması gerektiği anlamını taşımıyor. Yüz yüze iletişim kurmak özellikle iş dünyasında çıkarılmaması gereken unsurlardan biridir. Bunun belli başlı nedenleri mevcut haliyle. Örnek verecek olursak, müşteri ilişkilerinizi maksimum oranda olumlu tutmak isterken bu iletişimi sadece sanal yollar ile yapmanız pek mümkün olmayacaktır.


Müşterilerinizin sizden ilk beklentisi bir güven ortamının oluşturulmasıdır. Milyon dolarlık yatırımlar ve işler yapan bir şirketiniz olduğunu hayal edin. Bu denli büyük maddi giderlerin olacağı iş görüşmelerinde haliyle müşteriniz kendini özel ve ayrıcalıklı hissetmek isteyecektir.


Müşterinize bu özel hizmeti ile sadece video görüşmesi yaparak sağlamak pandemi gibi özel durumların dışında oldukça zor olacaktır. Bu bağlamda hal ve tavırlarınızla birlikte potansiyel müşterilerinize güven ortamı sağlamak ve görüşmelerinizin büyük oranda başarılı geçmesini sağlamak sizin elinizde. 


Yüz yüze iletişimin iş hayatında önemli olduğu noktalardan biri de; şirket içi çalışanların bir araya gelerek daha etkin bir şekilde çalışmasını sağlanması. Bir yönetici olduğunuzu hayal edin ve sizinle çalışan bir ekibe sahipsiniz. Bu ekipte ilk dikkat edeceğiniz konulardan biri ekip bütünlüğünün sağlanması ve aktif bir şekilde beyin fırtınası yapılabilmesidir.

Şirket içinde gerçekleşen herhangi bir sorunda bireysel düşünmek yerine ekip haline düşünmek her zaman bir şirketi birkaç adım ileriye taşıyacaktır. Bu noktada dijital platformlardan da tabii ki destek alınacaktır ancak dinamik bir ekibi bir araya getirmek için yüz yüze iletişim sağlanması hem problem çözümleme noktasında hem de iş ilerleyişi açısından daha kesin adımlar atılmasına olanak sağlar.


Endless Office olarak sunduğumuz imkanlardan yararlanarak da şirket içindeki görüşmelerinizi birebir veya toplu şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Toplantı Odası hizmetimiz sayesinde öncesinde teknik altyapı olarak hazırlanmış ve beraberinde birçok hizmetin eşlik ettiği bir toplantı süreci geçirebilirsiniz. 


Bir karşılaştırma yapılacak olursa sanal bir şekilde iletişim kurmanın veya toplantı yapmanın avantajlarını da göz ardı edemeyiz. Sanal toplantılar istenilen saat ve yerde yapılabilir ve bu durum da çalışanların hayatına kolaylıklar sağlar. Ancak, sanal yapılan görüşme ve toplantılardaki verimlilik oranları yapılan araştırmalar da göze alındığında çok daha düşük.

Araştırmalar, sanal toplantılara katılan bireylerin çoğunun bu esnada işle alakasız şeyler ile ilgilendiklerini ve hatta zamanlarını sosyal medyalar üzerinde geçirdiklerini gösteriyor. Verimlilik baz alındığında sanal görüşmelerin iş hayatında yüz yüze iletişimin gerisinde kaldığını görebiliyoruz. 


Sonuç olarak, yüz yüze iletişim eski ve hala en etkili iletişim kurma aracıdır diyebiliriz. İletişimi tek yönlü yapmak zorunda değilsiniz. Şirket içi ve işinizle ilgili konularda hem sanal hem de yüz yüze iletişim imkanlarını entegre edip en etkili sonuca ulaşabilirsiniz.

Bu noktada önemli olan analiz yapmak ve istatiksel oranlara dikkat etmek olacaktır. Şirketinizdeki verimliliğin hangi durumlarda daha efektif olduğuna dair bir çalışma yapabilirsiniz. Böylece sizin için en etkili iletişim türüne kendiniz karar verebilirsiniz.

 

Hazır Ofis Seçenekleri

 

Endless Office üzerinden Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere İzmir'in en gözde lokasyonunda hazır ofis hizmetinden faydalanabilirsiniz.

 

İstanbul Şişli Torun Center, metrobüs ve metro gibi toplu taşıma seçeneklerinin orta noktasında bulunuyor. Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası için rahat ulaşılabilir ofisleriyle ön plana çıkan İstanbul Şişli Torun Center, muhteşem konumu ve ulaşım çeşitlerinin zenginliği ile Endless Office Hazır Ofis çalışanları için hayatı kolaylaştırıp iş odaklı verimi artırmaktadır.

 

İstanbul Mecidiyeköy Profilo Plaza, İstanbul Mecidiyeköy’de, coworking ayrıcalığı sunarken, size prestijli bir çalışma alanı teklif ediyor. Hem işinizi kolaylaştırıp hem konforlu açık ofis seçenekleri vadediyor.

 

Profilo Plaza, 7/24 concierge hizmetleri, 7/24 güvenlik, vale, teknik servis, kapalı devre izleme sistemi (CCTV), merkezi ısıtma ve soğutma sistemi özellikleri ile çekiciliğini artırıyor.

 

İstanbul Ataşehir Vogue Business Center Endless Office, Anadolu yakasının en prestijli bölgesi Ataşehir’de, ticari ofisleri Endless Office farkı ile iş hayatında ayrıcalıklı bir yerde olmak isteyenlere konfor ve estetiğin birleştiği çalışma alanları ile hizmet veriyor.

 

Siz ve çalışanlarınız için en iyisini hayata geçirmek ideali ile tasarlanan Vogue Business Center’da merkezi ısıtma ve temiz hava sistemi bulunuyor.

 

İş yaşamınıza prestij katan Vogue Business Center 11. kattan itibaren adalar manzarasını ayaklarınızın altına seriyor.

 

İzmir Bayraklı Folkart Towers'ta da ister hazır ofis ister coworking ya da toplantı odası hizmetlerinden faydalanabilir, işinize tanımlı bir resmi adres sahibi olabilirsiniz.

 

Hazır Ofis İçin Endless Office

Endless Office, İstanbul’da 3, İzmir, Ankara ve Londra’da 1’er konumuyla şehrin gözde noktalarında ofis ihtiyaçları olan kişilere pratik ofis çözümlerinin yanı sıra hazır ofis, sanal ofis, sabit masaCoworkingtoplantı odası hizmetleri veren ofis çözümleri sunuyor.

 

Endless Office, sizlere kolaylık sağlamak amacıyla uygun lokasyonlarda bütün ihtiyaçlarınıza yanıt vermektedir. Prestijinizi artırmak ve kaliteli bir iş süreciniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Beytem Plaza' da lansmana özel %50 indirim.
Şişli'nin en prestijli binası Beytem Plaza'da ulaşım derdine son vermek ister misin? Hazır Ofisler'de lansmana özel ilk ay %50 indirim fırsatını kaçırma!